Chocolade cheesecake mousse

INGREDIËNTEN

Porties: 4
  • 100 gram melkchocolade (puur mag ook)
  • 1 bekertje ongeklopte slagroom
  • ½ zakje Klopfix
  • 1 bakje Monchou (200 gram)
  • 200 gram poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-aroma

BEREIDING van de Chocolade cheesecake mousse

Haal de Monchou ruim voordat je gaat beginnen met het maken van de chocolademousse uit de koelkast zodat deze alvast zacht kan worden.

1. Laat de chocolade au bain marie smelten en haal direct van het vuur af zodra de chocolade volledig gesmolten is.

2. Klop de slagroom met behulp van een garde of elektrische mixer tot stijve pieken. Voeg tijdens het kloppen het halve zakje Klopfix toe, dit zorgt ervoor dat de slagroom steviger wordt.

3. Voeg zodra de slagroom stijf geklopt is de monchou en de vanille-aroma toe en klop wederom tot de monchou en de slagroom een glad mengsel hebben gevormd.

4. Zodra de slagroom en de monchou goed vermengd zijn voeg je de gesmolten chocolade toe. Blijf kloppen tot de chocolade is opgenomen.

5. Wanneer de chocolade en de slagroom volledig met elkaar zijn gemengd blijf je door kloppen. Tijdens het kloppen voeg je langzaamaan het poedersuiker toe. Doe dit niet allemaal in één keer (suikerwolk!), maar beetje bij beetje zodat het suiker de kans krijgt om opgenomen te worden.

6. Zodra de mousse glad is geworden vul je de schaaltjes met de chocolade cheesecake mousse. Zet de schaaltjes minimaal twee uur in de koelkast om de mousse op te laten stijven.

Serveer deze chocolade cheesecake mousse met geraspte chocolade of met vers fruit. Frambozen, bosbessen en aardbeien gaan erg goed samen met dit dessert.

Zoals je wellicht ook al verwacht is dit dessert vrij machtig en daarom raad ik je aan niet téveel mousse in de schaaltjes te scheppen. Het moet natuurlijk wel lekker blijven!

Bron: mijnreceptenboek.nl