INGREDIËNTEN
porties: 6
Dit heb je nodig
Voort de taart
- 200 gram pure chocola
- 100 gram roomboter
- 6 eieren (M)
- 125 gram kristalsuiker
Voor de garnering:
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels advocaat
- 200 gram chocoladepaaseitjes (zonder papiertje!)
- zakje Klop-Fix (optioneel)
BEREIDING van de Chocolade paastaart
Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter en bebloem een springvorm van 22 centimeter (zie tips). Breek de chocolade in stukjes, snij de boter in blokjes, en smelt deze samen in een pannetje au bain marie. Roer goed door, en haal van het vuur als alles gesmolten is. Laat het chocolademengsel enkele minuten afkoelen.
Splits de eieren en klop in een kom de eiwitten met een snufje zout stijf (zie tips). Klop in een nadere kom de eigelen met de kristalsuiker tot een dik, romig, lichtgeel mengsel.
Klop de gesmolten chocola door het eigeelmengsel. Neem ongeveer 3 eetlepels eiwit en meng dat voorzichtig door het chocolademengsel. Niet kloppen, gebruik liever een houten lepel. Verdeel het overige eiwit in 3 of 4 delen er door heen, en zorg ervoor dat je niet te wild klopt, neem de tijd.
Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in 30 tot 40 minuten af. Hij rijst misschien boven de randen uit maar hij zakt later ook weer in. Een satéprikker zal er enigszins vochtig uitkomen, maar dat is normaal. Laat de taart buiten de oven volledig afkoelen voor je de room er op doet.
Klop de slagroom stijf met het zakje Klop-Fix (zie tips). Zoetekauwen zouden de slagroom nog iets zoeter kunnen maken met wat poedersuiker. Meng de advocaat er door. Doe ook dit niet te wild maar zorg voor wat gele strepen door de room in plaats van dat alle room lichtgeel wordt (zie tips). Decoreer de taart met paaseitjes.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN
bron:jumbosupermarkten.nl