CITRUS YOGHURT PUDDING

citroen yoghurt puddingIngrediënten

Porties: 4

  • 0,5 liter volle yoghurt
  • een schoongeboende citroen + mandarijnrasp (niet het wit!)
  • sap van 1/2 sappige mandarijn
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 5 eetlepels suiker
  • eventueel 1 eiwit stijfgeklopt (voor de mousse)

 

Bereidingswijze van je citroen yoghurt pudding

 

1.
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Verhit het mandarijnensap.
Zet 4 kleine puddingvormpjes (of kopjes) klaar en spoel ze om met water.
Roer de uitgeknepen gelatine door het hete sap. Laat absoluut niet meer koken, dan wordt het bitter.
Laat even afkoelen en meng samen met de suiker en rasp door de yoghurt.
Meng tot alle suiker is opgelost. Giet in de vormpjes of in een grote vorm op een laag cake of biscuiten laat ca. 2 uur opstijven.
De puddinkjes zijn klaar.
Volg voor het maken van mousse (luchtige puddinkjes) de volgende stap:
2.
Voor het maken van de mousse,
wordt het stijfgeklopte eiwit door de yoghurt ‘gevouwen’
(zorg dat er zoveel mogelijk lucht in het eiwit bewaard blijft, meng niet oneindig, gemengd is gemengd…)
en daarna in de vormpjes geschept en in de koelkast geplaatst voor het opstijven.
Ze kunnen uit de vormpjes worden gegeten of worden gestort.
Dat gaat makkelijk als de vormpjes even in heet water worden gehouden.

 

BOSBESSEN BAVAROISE                                      BEZOEK ONZE WEBSITE

 

Bron:allrecipes.nl