Crème brûlée cheesecake

creme brulee cheesecake

 

INGREDIËNTEN

8 personen

0-75 gr boter
Ongeveer 10 Maria koekjes/ theebiscuit
500 gr roomkaas (Monchou)
200 gr suiker
2 eieren
Snufje zout
½ eetl maizena
2 eierdooiers
1 theel vanille-extract
Ongeveer 50 gr suiker voor de topping

BEREIDING van de Crème brûlée cheesecake

  • Verwarm de oven op 150 graden. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze door de gemalen koekjes. De massa moet niet al te droog zijn en een beetje aan elkaar blijven plakken. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier (de hoeken kun je makkelijk schuin inknippen zodat ook de zijkanten in een keer bekleed zijn). Verdeel de koekjes over de bodem en druk zachtjes aan.

    Mix de roomkaas met een mixer tot een romige massa. Voeg de suiker toe en mix deze kort mee. Voeg een voor een de eieren en eidooiers toe en mix als laatste het vanille extract, zout en maïzena er goed door. Giet het mengsel over de bodem van koekjes en bak de cheesecake ongeveer 45 min in de oven. De cake moet na het bakken stevig zijn maar als je met de vorm beweegt moet de vulling (vooral in het midden) ook nog een beetje wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Het beste kun je hem er een nacht in laten staan en de volgende dag af maken. Snijd de cheesecake in stukken en bestrooi de bovenzijde met een laagje suiker en brand deze met een Crème brûlée brander voorzichtig bruin.

    Let op: brand de suiker topping pas vlak voor het serveren want anders bestaat de kans dat het suikerlaagje in de koelkast weer zacht wordt.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN         BEZOEK ONZE WEBSHOP