Feestelijk – Paastaart

Feestelijk - Paastaart

INGREDIËNTEN

porties: 12

– 5 eieren
– paaseitjes
– 60 g suiker
– 75 g honing
– 140 g bloem
– 1 kl bakpoeder
– 3 el cacaopoeder
– 250 g mascarpone
– 100 g poedersuiker
– 4 el koffie, sterke
– 200 ml slagroom (35% V.G.)
– 20 ml koffielikeur (Baileys, Tia Maria)

Benodigdheden
springvorm 24 cm diameter

BEREIDING van de Feestelijk – Paastaart

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Beboter de springvorm en bestuif ‘m met bloem.

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en klop er dan lepel per lepel de suiker door, tot het eiwit mooi glanst.

Klop de eidooiers samen met de honing, de helft van de koffie en de likeur tot een dikke, witte massa.

Zeef de bloem met het bakpoeder, het cacaopoeder en een snufje zout. Schep ze door de eiermassa. Spatel er door slot ook het stijfgeklopte eiwit door.

Schep het beslag in de vorm en zet 35 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de taart binnenin droog is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ontvorm.

Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone los met de rest van de koffie en de suiker. Meng met de slagroom.

Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de koffiecréme. Zet er de bovenste helft weer op. Bestuif net voor het serveren met poedersuiker. Werk af met eitjes en een lint.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN