INGREDIËNTEN
Aantal personen: 9
- 370 gr in blokjes gesneden verse of bevroren rabarber
- 125 gr bloem
- 150 gr basterdsuiker
- 80 ml melk
- 45 gr boter, gesmolten
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel vanille-extract
- Bovenlaag
- 200 gr suiker
- 1 eetlepel maismeel (indien nodig)
- 225 ml kokend water
Bereiding van de Gebakken rabarberpudding
- De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
- Doe de rabarber in een ingevette 20 cm vierkant bakblik. In een kleine kom meng je de bloem, suiker, melk, boter, bakpoeder, zout en vanille (het mengsel wordt dik). Verdeel over rabarber.
- Voor de bovenlaag combineer je de suiker en de maïzena. Strooi over het beslag. Giet het water erover; niet roeren. Bak 55-65 minuten in de voorverwarmde oven of tot pudding gaar is.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes