Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

 

INGREDIËNTEN

porties:

– 2 eieren
– 1 el melk
– 175 g boter
– mespuntje zout
– 1 el koffieroom
– 1 tl citroenrasp
– 50 g blanke amandelen
– 1 el speculaaskruiden
– 125 g bruine basterdsuiker
– 300 g amandelspijs (Dr. Oetker)
– 250 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel

Bereidingswijze:

1 Meng Bakkers Zelfrijzend Bakmeel met basterdsuiker, zout en speculaaskruiden.
2 Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes.
3 Kneed alles tot een samenhangend deeg. Voeg zonodig 1 el melk toe. Verpak het deeg in folie en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.
4 Meng door de amandelspijs een losgeklopt ei, koffieroom en citroenrasp. Vorm er een stevige, maar gemakkelijk uit te strijken spijs van.
5 Vet de bakplaat in. Verwarm de oven voor.
6 Verdeel het deeg in 2 porties. Rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 rechthoekige lappen met een dikte van maximaal 1 cm.
7 Klop 1 ei los. Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met een deel van het ei.
8 Strijk de amandelspijs gelijkmatig over de deeglap uit. Bestrijk de spijs ook met losgeklopt ei. Leg er de andere deeglap op en druk deze aan. Strijk de rest van het ei erover.
9 Garneer de gevulde speculaas met de amandelen.
10 Bak de speculaas iets onder het midden van de oven.
11 Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd deze in vierkantjes.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN SINTERKLAAS

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:receptenvandaag.nl