INGREDIËNTEN
porties: 8
250 gram zelfrijzend bakmeel –
mespunt zout –
2 afgestreken eetlepels speculaaskruiden –
150 gram lichtbruine basterdsuiker –
150 gram boter –
1 lepel melk –
plm. 200 gram amandelspijs –
50 gram ontvliesde amandelen of
50 gram amandelschaafsel –
om te bestrijken:1 eidooier – 1 eetlepel melk
Bereidingswijze: Gevulde speculaas taartje
Boterkoekvorm van pl. 24 cm doorsnede
Doe zelfrijzend bakmeel met wat zout, speculaaskruiden en basterdsuiker in een kom. Roer dit door elkaar. Snij hierin de boter met twee messen klein. Kneed hiervan met een beetje melk een soepel deeg. Beboter de boterkoekvorm en bestrooi dit met wat bloem.
Verwarm de oven voor op 160 graden C. Druk de helft van het deeg in de vorm. Verdeel de amandelspijs over het deeg. Blijf 1 cm uit de rand. Leg de tweede helft van het deeg erop. Bestrooi de koek met de amandelen. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk de koek hiermee. Zet de koek in het midden van de oven en bak deze gaar en bruin in 30 – 45 minuten. Laat de koek vlakliggend afkoelen.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN SINTERKLAAS
bron:smulweb.nl