Gül tatlisi

Gül tatlisi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

10 personen

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten:

  • 2 glazen zonnebloemolie
  • 1 glas yoghurt
  • 2 glazen griesmeel
  • 2 eieren
  • 250 gram margarine
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • halve theelepel zout
  • 1 kilogram meel
  • 1 glas gestampte walnootjes of amandel
  • 1 eetlepel rode kleurstof poeder

Ingrediënten voor de stroop:

  • 3 glazen water
  • 2 1/2 glazen suiker
  • 2 theelepels citroensap

BEREIDING van de Gül tatlisi

  • Neem een pan en voeg daar het water aan toe.
  • Voeg erna ook de suiker en citroensap toe aan het water. Laat de stroop koken voor 30 minuten. Als je de stroop rood wilt hebben, kun je daar ook nog rode kleurstof aan toevoegen! (Dit hebben wij wél gedaan.)
  • Bereiding voor het toetje:

  • Neem een kom en voeg daar de zonnebloemolie, yoghurt, griesmeel en eieren aan toe.
  • Voeg er ook de margarine, azijn en zout aan toe. Meng deze ingrediënten goed met elkaar.
  • Voeg het meel en bakpoeder samen toe aan de kom. Strooi ook de vanillesuiker over het beslag heen.
  • Kneed alles tot een geheel.
  • Als je de rozen rood wilt hebben, voeg je nog de rode kleurstof toe aan het deeg.
  • Verdeel het deeg in balletjes. Rol de balletjes deeg uit. Het deeg moet ongeveer 4-5 mm dik zijn.
  • Pak een kopje met een doorsnede van ongeveer 7 cm.
  • Druk de bovenkant van het kopje op het deeg zodat je ronde deegvormpjes krijgt.
  • Neem 5 ronde deegvormpjes. Leg dit zo op elkaar dat een stukje van het volgende deegvormpje, de vorige overlapt.
  • Leg een strook gestampte walnootjes of amandelen over de 5 ronde deegvormpjes heen.
  • Rol de deegvormpjes op. Let goed op aan welke kant je begint op te rollen.
  • Nadat je het hebt opgerold, hoor je aan beide kanten van het opgerolde deeg een roos-vorm te zien. Snijd nu het opgerolde deeg door midden.
  • Leg je rozen op de ovenplaat. Nu kun je in het midden van de roos nog paar rozijnen leggen.
  • Doe je rozen in de oven voor ongeveer 20-25 minuten op 180 graden.
  • Laat de rozen afkoelen. Giet nog wat stroop over de rozen heen. Beweeg je rozen een beetje heen zodat de stroop beter intrekt.
  • Zie de onderstaande foto voor de rozen zonder kleurstof (en op deze foto evenzonder stroop):
  • En zie de onderstaande foto voor de rozen met kleurstof en met (rode) stroop(behalve de witte roos).:
  • Als je ook rode kleurstof hebt gebruikt in de stroop, dan zullen de witte rozen een lichte rode kleur krijgen als je de stroop daar overheen giet! :-) Eet smakelijk!
     
  •  

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl