INGREDIËNTEN
Aantal personen:
10
Bereidingstijd
120 min
Ingrediënten:
- 1 liter melk
- 1 theeglas suiker
- 1 theeglas gestampte walnoten
- 4 eetlepels gestampte pistache nootjes
- 2 eetlepels rozenwater
- een kwart granaatappel
- 10 güllaç bladeren (kant-en-klaar te koop)
- 2 eetlepels slagroom
BEREIDING van de Güllaç
-
- Neem de güllaç bladeren en leg deze alvast klaar.
- Neem een pan en giet daar de melk in en voeg daar suiker aan toe.
- Laat dit zo staan totdat de melk gaat koken.
- Haal de melk uit de pan en giet het in een kom. Laat de melk afkoelen.
- Voeg hier de slagroom en het rozenwater aan toe.
- Neem een diepe ovenplaat of schaal waar je de güllaç in wil maken.
- Neem een beetje van de afgekoelde melk en bedek de bodem van je ovenplaat of schaal met een klein beetje melk. Je moet de bodem bijna niet kunnen zien.
- Dompel de 10 güllaç bladeren in de melk. Leg 5 bladeren in de ovenplaat of schaal. Zorg ervoor dat de onderkant geheel bedekt wordt met de bladeren. Stapel alles op.
- Als je klaar bent met de onderste laag, strooi je de walnoten over de bladeren heen.
- Doe hier bovenop nogmaals 5 in melk gedomelde güllac bladeren en bedek het zo dat je de walnoten niet meer ziet.
- De resterende melk giet je over je güllaç heen. Als het meer is dan verwacht, giet je er gewoon de helft overheen.
- Nu kun je de pistachenootjes over de güllaç heen strooien en daar bovenop de binnenkant van een granaatappel.
- Leg de güllaç nu in de koelkast voor anderhalf uur zodat het afkoelt.
bron:turksekok.nl