INGREDIËNTEN
porties: 48
- 125 gr boter
- 175 gr ruwe rietsuiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandelextract
- 60 ml melk
- 60 ml plantaardige olie
- 475 gr witte bloem
- 5 theelepels bakpoeder
- 500 gr poedersuiker
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandelextract
- 3 eetlepels melk
- 3 druppels rode voedingskleurstof (eventueel)
BEREIDING van de Italiaanse Paaskoekjes
- De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Bakplaten invetten.
- In een grote kom 125 gr boter en rietsuiker licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 erdoor kloppen, vervolgens 1 theelepel vanille-, 1 theelepel amandelextract, 60 ml melk en olie. Meel en bakpoeder mengen en goed door het mengsel roeren. Het deeg in balletjes van 2,5 cm rollen en deze op een bebloemd oppervlak uitrollen tot kabels van ong. 12 cm lang. In losse knopen leggen en met 2,5 cm tussenruimte over de ingevette bakplaten verdelen.
- Gedurende 5 minuten op het onderste niveau bakken, vervolgens 5 minuten op het bovenste niveau tot de onderkant van de koekjes goudbruin is. Als de koekjes zijn afgekoeld in het glazuur dippen.
- Voor het glazuur: glaceersuiker, 125 gr boter, 1 theelepel vanille-extract en 1 theelepel amandelextract mengen. 3 eetlepels melk er 1 voor 1 doorheen kloppen en vervolgens eventueel de voedingskleurstof.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN
bron:allrecipes.nl