INGREDIËNTEN
4 personen
150 gram bloem,
3 eieren,
anderhalve eetlepel suiker,
20 cl melk;
40 gram boter,
40 gram rozijnen,
1-2 eetlepel boter
1 theelepel poedersuiker,
1 snufje zout.
BEREIDING van de Kaiserschmarren
Voorbereiding
Splits het eigeel van het eiwit.
Doe de bloem, eigeel, suiker, melk en zout in een kom en klop dit net zo lang totdat een glad beslag ontstaat.
Laat dit 30 minuten rusten (even afdekken dan wegzetten in de koelkast).
Klop het eiwit.
Het geklopte eiwit met het deeg vermengen
Bereidingswijze
Boter in een pan verhitten (kies een pan met een flinke doorsnee dan kun je gerecht in één keer bereiden).
Het deeg vingerdik in de pan gieten.
De rozijnen erdoor strooien.
Het deeg aan de onderkant goudbruin bakken (langzaam, zorg dat de deeg niet aanbakt!).
Pannenkoek omdraaien en goudbruin bakken (draaien gaat makkelijker als je de panenkoek eerst in vier stukken deelt).
De pannenkoek met twee vorken in kleine stukjes scheuren en nog 1 minuut laten bakken.
Serveertips
Met poedersuiker en appelmoes serveren
.
bron:smulweb.nl