Karamel gevulde maantjes

Argentijnse zoete gevulde pasteitjes

Masa Para Empanadas

 

 INGREDIËNTEN

12 personen


3 kopjes bloem
1 / 2 kop poedersuiker
1 theelepel bakpoeder
1 / 4 theelepel zout
1 kopje boter
7 eetlepels ijswater
2 eetlepels melk
25 individueel verpakte toffees, onverpakt
1 / 2 kopje geschaafde kokos
1 ei1 eetlepel water

Bereiden van de Karamel gevulde maantjes

In een grote kom, roer de bloem, poedersuiker, bakpoeder en zout samen.
Snij boter in kleine blokjes.
Voeg ijswater toe, steeds 1 eetlepel per keer in het mengsel toevoegen zodat het deeg een egale massa wordt.
Verdeel het deeg in 2 stukken.
Dek de 2 stukken af en zet minstens 1 uur in de koelkast .
In een kleine steelpan, combineer de toffees en melk op een laag vuur, onder voortdurend roeren.
Roer de kokos, haal van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 200 graden C.
Vet cookie vellen in.
Op een licht met bloem bestoven oppervlak, rol het deeg uit tot 1 / 8 inch dikte.
Knip cirkels met een 3 inch ronde cookie cutter.
Klop het ei en 1 eetlepel water samen in een beker.
Bevochtig de rand van de cookie ronde met het eimengsel en leg 1 / 2 theelepel van de karamel mengsel in het centrum.
Vouw de cirkel over in de helft en druk de randen met een vork te verzegelen.
Leg de koekjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met het eimengsel.
Met een mes drie sleuven dwars door de top van elk koekje.
Bak 15 tot 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Verwijder cookies en leg deze op roosters voor af te koelen.
Bewaren op kamertemperatuur.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT ARGENTINIË