Karmelieten taart

 

 INGREDIËNTEN

Ingrediënten 6 personen

 

VOOR HET DEEG:
-125 g amandelen
-100 g dadels
-65 g vijgen
-65 g rozijnen
-65 g krenten
-4 eierdooiers
-4 eiwitten
-100 g suiker
-100 g zelfrijzend bakmeel
-1 el maizena
-1/8 l slagroom
-boter om in te vetten
VERDER:
-200 g poedersuiker
-2 el rum
-6 gekonfijte kersen
-15 amandelen

BEREIDING van de Karmelieten taart

Voorbereiding

*de amndelen (zowel de 125 g als de 15 stuks) overgieten met kokend water en even laten broeien en vervolgens ontvellen
$de 15 opzij leggen en de rest door de molen malen
*dadels ontpitten evenzo de vijgen en beiden klein snijden
*krenten en rozijnen in lauw water wassen en laten uitlekken en drogen met keukenpapier
*de eiwitten zeer stijf kloppen en bij beetjes tegelijk de 100 g suiker erdoor kloppen
-pas daarna de dooiers dor de witten mengen
-meng het zelfrijzend bakmeel met de lepel maizena en die samen bovenop de eimassa strooien
*room ook stijf kloppen en deze met de wachtende vruchten en amandelen op de bebloemde massa leggen
-met alle voorzichtigheid alles dooreen scheppen

Bereidingswijze

-vul de ingevette vorm met de massa en schuif in de hete oven van 200?C gedurende 45 min
-uit de oven nemen en de vorm losmaken en op een rooster laten bekoelen
-zeef de poedersuiker, en er de rum en 4 el zeer warm water bijroeren en deze glazuur op de afgekoelde taart gieten en er rondom over, omheen laten lopen

Serveertip

*garneer de taart met de gekonfijte kersen en de amndelen
-als het glazuur gestold is in 12 punten snijden

TERUG NAAR  TAARTEN UIT BELGIË