INGREDIËNTEN
8 personen
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
5 eieren
75 gr pure chocolade
1 eetl cacao
200 gr witte basterdsuiker
250 gr boter + om in te vetten
Poedersuiker om te garneren
1 zakje vanillesuiker
5 eieren
75 gr pure chocolade
1 eetl cacao
200 gr witte basterdsuiker
250 gr boter + om in te vetten
Poedersuiker om te garneren
BEREIDING van de Marmer tulband
-
BereidingVerwarm de oven op 160 graden. Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker met een elektrische mixer romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er door heen. Voeg het bakmeel toe en schep deze met een lepel of spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag in 2 delen.
Smelt de chocolade au bain marie en roer deze samen met het cacaopoeder door een van de delen beslag tot een egale bruine massa. Vet de tulbandvorm in met wat boter. Schep het witte beslag er in en verdeel daarna het bruine beslag er over.
Ga met een mes een paar keer met een draaiende beweging door het beslag. Zet de cake ongeveer 60 a 70 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of hij er schoon uit komt. Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm en keer hem daarna voorzichtig om. Laat het helemaal afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.