MOSCOVISCH DEEG

Moscovisch beslag is een beslag dat maar volgens één verhouding gemaakt kan worden. De eiwitten en eidooiers worden apart stijf geklopt, elk met de helft van de suiker. De koude boter wordt fijngehakt met de bloem, maïzena en zout. Het botermengsel gaat eerst bij de eiwitten en dan meteen het eigeel erop. Snel maar luchtig door elkaar spatelen en bakken. De enige juiste verhouding is op 1 ei, 20 gram kristalsuiker, 6 1/4 gram maïzena, 18 3/4 gram bloem, 1/4 gram zout en 20 gram harde boter.

Stap voor stap uitleg moscovischdeeg

BASIS RECEPT moscovisch deeg

INGREDIËNTEN

  • 100 gram (harde) boter
  • 100 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 5 eieren
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • De bloem vermengen met de maïzena in een kom. Voeg de koude boter toe. Snijd deze met een mes zeer klein in de bloem, totdat het kruimelig is geworden.
  • Splits de eieren; let op: er mag geen eidooier in de eiwitten komen! Klop de eiwitten zeer stijf en roer de eierdooiers met de suiker tot ze luchtig zijn.
  • Doe alle bestanddelen bij elkaar en mix het mengsel voorzichtig om tot een gelijkmatig, luchtig deeg. Minimaal 10 min. mixen voor een heel luchtig resultaat.
  • Smeer de vorm in met boter en stuif er wat bloem in. Schep het deeg voorzichtig in de vorm met behulp van een schraper, zo behoud je de lucht in het deeg; de vorm mag maar voor 2/3 gevuld worden.
  • Zet de taart direct in een tot 175° C voor verwarmde oven. De oven de eerste 30 minuten niet openen (anders zakt je kapsel in). Het deeg moet ± 35 minuten in de oven worden gebakken.

TERUG NAAR BASIS TAART

Bron: maakeentaart.nl