INGREDIËNTEN
4 personen
1 grote pot pruimen op sap
20 gram suiker
kaneel naar smaak
1 eetlepel citroensap
eventueel 2 eetlepels rum
Kaiserschmarren:
30 gram rozijnen
3 eetlepels rum
50 gram boter (gesmolten)
3 eieren (gesplitst)
30 gram suiker
1/4 liter melk
1 zakje vanillesuiker
125 gram gezeefde bloem
poedersuiker om te bestuiven
BEREIDING van de Oostenrijkse Kaiserschmarren met pruimencompote
Springvorm van 26 cm doorsnede.
oven.
Voorbereiding
Bakvorm invetten en met bloem bestuiven.
Pruimencompôte:
Laat de pruimen uitlekken. Doe ze in een pan met de suiker, kaneel, citroensap en eventueel rum. Breng aan de kook en laat plm. 10 – 15 minuten zachtjes koken. Regelmatig roeren. Af laten koelen.
Bereidingswijze
Kaiserschmarren:
Rozijnen weken in lauwwarme rum.
Eidooiers met melk, suiker en bloem kloppen tot een glad deeg. Even laten rusten.
Daarna eiwitten met vanillesuiker goed stijf kloppen. Eiwitten voorzichtig door het deeg mengen (niet kloppen!).
Helft van de boter in de koekenpan verhitten. Al het deeg erin gieten en bij niet te grote hitte aanbakken. Rozijnen laten uitlekken en over de pannenkoek verdelen. Kaiserschmarren in vieren delen en voorzichtig draaien. Daarbij de rest van de boter in de pan doen. Kaiserschmarren goudbruin bakken.
Kaiserschmarren met behulp van 2 vorken of messen in grove stukken verdelen.
Serveertips
Bestrooien met poedersuiker en opdienen met pruimencompôte of appelmoes.
bron:smulweb.nl