Oranje kwarktaart

Oranje kwarktaart

INGREDIËNTEN

porties: 12

Voor de bodem: 100 gram pompoenpitten, 100 gram zonnebloempitten, 100 gram dadels, 2 el lijnzaad. 30 ml water
Voor de kwark: 1 sojayoghurt natural (500 gram, Provamel), 1 kleine oranje pompoen, 1 mango, 2 zeer rijpe bananen, 3 kleine sinaasappels of 3 grote mandarijnen, 1 tl vanillepoeder, 2 zakjes agar agar poeder (10 gram)
Eventueel voor een slagroomlaag: een blikje kokos

BEREIDING van de Oranje kwarktaart

Bekleed een springvorm van 22 cm met bakppapier
Hak de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine, eerst zonder het water, tot alles goed fijngemalen is. Voeg als laatste het water toe
Druk de bodem aan in de springvorm
Schil de pompoen en verwijder de dragen en pitten. Snijd het in stukjes en stoom de pompoen gaar in ongeveer 8 minuten (even prikken of het gaar is)
Schil ondertussen de mango, sinaasappels of mandarijnen en de banaan
Doe de sojayoghurt, mango, sinaasappels of mandarijnen, bananen, vanille, pompoen in de blender en pureer het volledig
Als je zoetmiddel wilt toevoegen, is dit het moment om te proeven en eventueel toe te voegen
Doe het mengsel in een pannetje en verhit het, blijf roeren. Voeg de agar agar toe wanneer het bijna kookt en laat het nog 2-3 minuten op het vuur staan terwijl je druk aan het roeren bent
Giet het oranje op de bodem in de springvorm en laat het even afkoelen. Zet de vorm in de koelkast voor een aantal uur om op te stijven.

bron:volrecepten.nl