INGREDIËNTEN
porties: 1 brood
- 300 gr rozijnen
- 3 eetlepels rum
- 500 gr bloem
- 30 gr gist
- 1/4 liter melk, lauwwarm
- 100 gr boter
- 50 gr suiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
- Geraspte schil van 1 citroen
- 100 gr gemalen amandelen
- 100 gr geconfijte citroen (stukjes)
- Voor de decoratie
- 50 gr boter
- 50 gr suiker
BEREIDING van de Paasbrood
- In een klein kommetje de rozijnen en rum mengen en 20 minuten laten wellen.
- Meel in een kom doen en maak er een kuiltje in. Doe hier de gist in en mix dit een beetje met de lauwwarme melk en wat van het meel. Afgedekt op een warme plek 15 minuten laten staan.
- Gesmolten boter met de suiker, ei, zout, citroenrasp, gemalen noten, geconfijte citroenstukjes en de rum met rozijnen door het deeg doen. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
- Het deeg op een warme plek afgedekt laten rijzen, tot het in volume verdubbeld is. Goed kneden, er een brood van vormen en op een bakblik bedekt met bakpapier leggen.
- Nog eens 15 minuten laten rijzen. Dan het brood kruislings insnijden.
- Oven voorverwarmen op 220 graden C. Het brood 40-60 minuten bakken.
- Het nog warme paasbrood bestrijken met boter en met suiker bestrooien.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN
bron:allrecipes.nl