Paasstol

Paasstol

INGREDIËNTEN

porties: 1 brood

  • 500 gr bloem
  • 30 gr gist
  • 1/4 liter melk, lauwwarm
  • 100 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • Geraspte schil van 1 citroen en 1 sinaasappel
  • 100 gr gemalen amandelen
  • 300 gr rozijnen
  • 50 gr walnoten, in stukjes
  • 400 gr amandelspijs
  • Voor de decoratie
  • 50 gr boter
  • 50 gr amandelschaafsel

BEREIDING van de Paasstol

  • Meel in een kom doen en maak er een kuiltje in. Doe hier de gist in en mix dit een beetje met de lauwwarme melk en wat van het meel. Afgedekt op een warme plek 15 minuten laten staan.
  • Gesmolten boter met de suiker, ei, zout, citroen- en sinaasappelrasp, gemalen amandelen, walnootstukjes en rozijnen door het deeg doen. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  • Het deeg op een warme plek afgedekt laten rijzen, tot het in volume verdubbeld is. Goed kneden, en dan licht uitrollen tot een rechthoekige plak. Vorm van de amandelspijs een lange rol en leg deze in het midden van het deeg (over de lengte). Rol het brood op en vorm het tot een stol en leg op een bakplaat.
  • Nog eens 30 minuten laten rijzen. Bestrijk het brood met gesmolten boter en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Oven voorverwarmen op 220 graden C. Het brood 40-60 minuten bakken.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron:allrecipes.nl