Pepernotentaart

Pepernotentaart

 

INGREDIËNTEN

porties: 12

DE CAKE:

200 gram cakemeel/
100 gram fijne witte basterdsuiker/
100 gram bruine bastersuiker/
200 gram zachte boter/
1 zakje vanillesuiker/
2 theel.speculaaskruiden/
4 eieren op kamertemperatuur/
200 gram pepernoten/
snufje zout/
eventueel een paar druppels amandelaroma

GARNERING:

suikerglazuur/50 gram geschaafde amandelen/handjevol pepernoten

BEREIDING van de Pepernotentaart

Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem

Bereidingswijze

Mix de zachte boter met de basterd en vanillesuiker tot een romige massa
Voeg er 1 voor 1 de eieren aan toe en laat nog 2 minuten kloppen

Doe het gezeefde cakemeel erbij in kleine hoeveelheden
Voeg het snufje zout,de speculaaskruiden en eventueel amandelaroma toe

Roer op het laatst de pepernoten erdoor en giet de massa in de springvorm.

Laat 50-60 minuten bakken op 160 graden middenin de oven op een rooster.

Serveertips

Laat de taart afkoelen, bestrijk de bovenkant met glazuur en garneer met pepernoten en geschaafde amandelen.

TERUG NAAR  TAART RECEPTEN SINTERKLAAS

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:alrecipes.nl