INGREDIËNTEN
porties: 12
DE CAKE:
200 gram cakemeel/
100 gram fijne witte basterdsuiker/
100 gram bruine bastersuiker/
200 gram zachte boter/
1 zakje vanillesuiker/
2 theel.speculaaskruiden/
4 eieren op kamertemperatuur/
200 gram pepernoten/
snufje zout/
eventueel een paar druppels amandelaroma
GARNERING:
suikerglazuur/50 gram geschaafde amandelen/handjevol pepernoten
BEREIDING van de Pepernotentaart
Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem
Bereidingswijze
Mix de zachte boter met de basterd en vanillesuiker tot een romige massa
Voeg er 1 voor 1 de eieren aan toe en laat nog 2 minuten kloppen
Doe het gezeefde cakemeel erbij in kleine hoeveelheden
Voeg het snufje zout,de speculaaskruiden en eventueel amandelaroma toe
Roer op het laatst de pepernoten erdoor en giet de massa in de springvorm.
Laat 50-60 minuten bakken op 160 graden middenin de oven op een rooster.
Serveertips
Laat de taart afkoelen, bestrijk de bovenkant met glazuur en garneer met pepernoten en geschaafde amandelen.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN SINTERKLAAS
bron:alrecipes.nl