Pruimentaart met cognac

Pruimentaart met cognac, Taart maken

 INGREDIËNTEN

16 personen

  • deeg
  • 400 gr witte bloem
  • 250 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 2 eieren
  • vulling
  • 30 ml cognac
  • 1 kg pruimen (kwetsen), zonder pit
  • paneermeel
  • 5 eetlepels suiker om te bestrooien
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen

BEREIDING van de Pruimentaart met cognac

  1. Maak een deeg van de bloem, boter, suiker en eieren en laat dit gedurende 30 minuten koel worden.
  2. Meng de pruimen met de cognac en 2 eetlepels suiker in een schaal.
  3. Verwarm de oven voor op 225 C / gasoven stand 7 en vet een ovenschaal in.
  4. Rol het deeg uit op de bakplaat en bestrooi met paneermeel. Verdeel de pruimen erover. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Bestrooi direct na het bakken met suiker en amandelen.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK