Clafoutis met pruimen

Clafoutis met pruimen, Taart maken

 INGREDIËNTEN

6 personen

  • 750 g rode pruimen of kwetsen, in partjes van 1 cm dik
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 60 g bloem
  • 2½ dl magere melk
  • 2 eetl. zure room
  • 1 eetl. Bulgaarse yoghurt
  • 1 theel. vanille-extract
  • 1 theel. sinaasappelraspsel
  • 1 eetl. poedersuiker

BEREIDING van de Clafoutis met pruimen

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep in een middelgrote kom de pruimenpartjes om met 1 eetlepel suiker.
    2. Klop in een andere kom de hele eieren, de eiwitten en de resterende suiker door elkaar. Klop er geleidelijk de bloem, melk, zure room, yoghurt, het vanille-extract en sinaasappelraspsel door. Schik de pruimenpartjes in een quichevorm of ovenschaal van 25 cm doorsnee. Schenk het beslag er voorzichtig overheen. Bak de clafoutis 30 minuten, of tot hij net gestold is. Bestuif hem met poedersuiker en serveer warm.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK