Aardappeltaart met brie

Aardappeltaart met brie, Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

8 personen

  • Lap pâte brisée
  • 2 dl room
  • 100 gr suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 1,5 dl citroensap
  • poedersuiker
  • (slagroom)

BEREIDING van de Aardappeltaart met brie

  1. Oven op 180˚. Deeg in de vorm en gaatjes er in prikken. 15 minuten blind bakken (met steunvulling). Daarna nog eens 10 minuten zonder de steunvulling bakken. Intussen de room, suiker, sap, rasp en eieren mengen. Over de bodem verdelen en in ongeveer 30 minuten gaar bakken.
  2. Koud serveren met poedersuiker en een toef slagroom.

pâte brisée

Dit is zanddeeg (kruimeldeeg) voor een taartbodem, gemaakt van boter, bloem en suiker.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl