INGREDIËNTEN
Aantal personen: 6
-
8 deciliter slagroom
-
80 gram poedersuiker
-
1 vanille stokje (in de lengte opengesneden)
-
1 geraspte sinaasappelschil
-
4 blaadjes witte gelatine
BEREIDING van de Pastiera Napoletana
-
breng 6 deciliter slagroom met daarin de poedersuiker, het vanillestokje en de geraspte schil aan de kook
-
laat dit mengsel zachtjes doorkoken tot er 2/3 deel van over is
-
haal het stokje uit het mengsel, schraap er het merg uit en voeg dit toe aan het roommengsel
-
week nu de 4 witte blaadjes gelatine gedurende 5 minuutjes in ruim koud water
-
knijp hierna de gelatine goed uit en los dit op in het warme, van het vuur afgenomen roommengsel
-
laat vervolgens het roommengsel iets afkoelen
-
klop de laatste 2 deciliter slagroom stijf en spatel dit door het roommengsel voordat dit lobbig wordt
-
verdeel het mengsel over 6 mooie vormpjes en laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast
-
leg de puddinkjes voor het serveren op de bordjes
bron:deitaliaansekeuken.nl