INGREDIËNTEN
porties 8
Voor de Bodem:
- 150 gr. boter of margarine
- 40 gr. poedersuiker
- 220 gr. bloem
- 1 eidooier
Voor de vulling:
- 4 zoete en sappige appels(b.v. goudrenetten)
- 3 eidooiers
- 115 gr. suiker
- 1 theel. vanillesuiker
- 1 theel. kaneel
- 2 1/2 dl. room
- evt. slagroom of creme fraiche
Bereiden van de Scandinavische Appeltaart
Hulpmiddelen
Bakvorm 26 cm
Voorbereiding
- snijd de koude boter in dobbelsteentjes.
- schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes,besprenkel ze met citroensap tegen verkleuren.
Bereidingswijze
- Meng de boter de poedersuiker en de bloem.
- Voeg de eidooier toe en kneed alles vlug door elkaar voor een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het voor gebruik een uur rusten op en koele plaats.
- Druk of rol het deeg gelijkmatig uit en leg het in de ingevette bakvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork.
- Bak de bodem circa 5 minuten voor in een voorverwarmde oven op 200 gr.C.
- Laat de bodem afkoelen.
- Leg de appelschijfjes op de taartbodem.
- Meng de eidooiers, suiker, vanillesuiker, kaneel en room.
- Schenk dit mengsel over de appels en bak de taart 30-35 minuten op 200 gr.C.
Serveertips
- Serveer de taart bij voorkeur lauwwarm met lobbig geklopte slagroom of creme fraiche.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl