Scandinavische Appeltaart

Scandinavische Appeltaart

 

 INGREDIËNTEN

 porties 8

Voor de Bodem:

  • 150 gr. boter of margarine
  • 40 gr. poedersuiker
  • 220 gr. bloem
  • 1 eidooier

    Voor de vulling:

  • 4 zoete en sappige appels(b.v. goudrenetten)
  • 3 eidooiers
  • 115 gr. suiker
  • 1 theel. vanillesuiker
  • 1 theel. kaneel
  • 2 1/2 dl. room
  • evt. slagroom of creme fraiche

Bereiden van de Scandinavische Appeltaart 

Hulpmiddelen

Bakvorm 26 cm

Voorbereiding

  • snijd de koude boter in dobbelsteentjes.
  • schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes,besprenkel ze met citroensap tegen verkleuren.

    Bereidingswijze

  • Meng de boter de poedersuiker en de bloem.
  • Voeg de eidooier toe en kneed alles vlug door elkaar voor een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het voor gebruik een uur rusten op en koele plaats.
  • Druk of rol het deeg gelijkmatig uit en leg het in de ingevette bakvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Bak de bodem circa 5 minuten voor in een voorverwarmde oven op 200 gr.C.
  • Laat de bodem afkoelen.
  • Leg de appelschijfjes op de taartbodem.
  • Meng de eidooiers, suiker, vanillesuiker, kaneel en room.
  • Schenk dit mengsel over de appels en bak de taart 30-35 minuten op 200 gr.C.

    Serveertips

  • Serveer de taart bij voorkeur lauwwarm met lobbig geklopte slagroom of creme fraiche.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl