INGREDIËNTEN
6 peronen
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 30 g koele boter, in blokjes gesneden
- 100 ml koude halfvolle melk
BEREIDING van de Sconesdeeg
- Zeef meel, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de blokjes boter toe en kneed ze erdoor tot het op broodkruim lijkt.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk toe. Meng alles met een houten lepel of met uw handen tot een soepel, niet-plakkerig deeg; voeg eventueel nog wat melk toe.
- Kneed het deeg kort op een licht met bloem bestoven werkvlak, rol het uit en verwerk het zoals gewenst.
- Variaties en tips
- • Vervang de helft van het bakmeel door zelfrijzend volkorenmeel. * • Vervang de melk door 100 g magere yoghurt. * • Roer er voor kruidendeeg voordat u de melk of yoghurt toevoegt, fijngehakte verse kruiden door: 2 el bieslook, 2 el peterselie en 1 el tijm. * • Voeg voor kaas-sconesdeeg 25 g fijngeraspte Parmezaanse kaas of cheddar toe.
Bron: allrecipes.nl