Deze Poolse cheesecake is zeker niet verkeerd. Er bestaan vele varianten in Polen Van Sernik. Dit is er een van.
INGREDIËNTEN
16 porties
Bereiden van de Sernik Poolse cheesecake
Verwarm de oven op 170 graden. Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Splits de eieren en klop het eiwit in een schone kom met een mixer helemaal stijf en bewaar in de koelkast. Mix nu in een andere kom het eigeel met de suiker en vanillesuiker tot er een romige lichte massa ontstaat. Meng de kwark er beetje bij beetje doorheen. Snijd de boter in blokjes en mix samen met het aardappelzetmeel en vanillearoma er door heen. Spatel als laatste de rozijnen en het eiwit erdoor heen. Vet de bakvorm in met wat boter en strooi er wat paneermeel in. Schenk het beslag in de vorm en zet 1 uur in de oven. Leg na 20 minuten een stuk aluminiumfolie op de vorm. Probeer voor de rest de oven niet te vaak te openen. Als de cake klaar is zet je de oven op een kier en laat je de cake langzaam afkoelen. Als de cheesecake op kamertemperatuur is gekomen bewaar je hem in de koelkast. Je kunt hem voor het opdienen eventueel nog bestrooien met wat poedersuiker en/of fruit.
Eetsmakelijk!