Chrusciki Zoete krokant gebakken koekjes

Flinterdunne zoete koekjes, geserveerd tijdens speciale gelegenheden in Polen.
Deze Poolse Chrusciki zijn een heerlijke lekkernij.

 

 INGREDIËNTEN

10 porties

– 125 gram zachte boter
– 4 eieren
– 1 kilo bloem
– 1 glas suiker (ongeveer 150 gr)
– 2 theelepels bakpoeder
– klein beetje melk

Bereiden van de Chrusciki Zoete krokant gebakken koekjes

Dit alles meng je in een ruime kom, tot een mooi en glad deeg. Het wordt een vrij dik recept, dat moet ook want je gaat het frituren! Zorg ervoor dat je geen klontjes meer hebt, want dit proef je dan later terug en is niet lekker! Als je alles gekneed hebt laat je het deeg even liggen. Daarna kun je beginnen met het uitrollen van het deeg tot een dunne plak, en snijd je er rechthoekige reepjes van.

Als je dit hebt gedaan (je houd wat over omdat je ze recht af snijdt, dit kun je later opnieuw uitrollen en dezelfde stappen doornemen), ga je overal een streepje in het reepje zetten, zorg ervoor dat je niet te dicht bij de uiteinden komt, want dan breek het door midden! En dat willen we niet! Als je dit gedaan hebt pak je één kant en die druk je door het gemaakte streepje in, en trek je dit weer terug naar de kant waar het zat. Je krijgt nu dus een vlechtje! Snap je het niet, kijk even goed op de foto’s! 

Daarna is het een kwestie van olie opwarmen in een ruime pan of in de frituurpan (zorg ervoor dat je schone olie gebruikt, en niet de olie waar je patat in hebt gebakken, want dan smaak het dus niet lekker!). Als de olie warm is, (dit kun je testen door er eentje in te leggen, zodra het gaat borrelen is de olie warm), dan leg je er een aantal in de olie en bak je ze tot ze goudbruin zijn. Daarna laat je de vlechtjes goed uitlekken en vervolgens kun je ze bedekken met poedersuiker! 

Eetsmakelijk!

TERUG NAAR  TAARTEN UIT POLEN