Mazurka

Originele zelfgemaakte dessert, Poolse ” Mazurka ” verras je zelf met deze overheerlijke Poolse taart.

 

 INGREDIËNTEN

10  personen

 
  • Eieren groot – 5 stuks.
  • Rozijnen zijn donker – ½ kop;
  • Soda geslapte – onvolledige dessertlepel ;
  • Tarwe bloem – ongeveer 250 g;
  • Lichte suiker – 1,4 kopjes;
  • Papaverzaden – ½ kop;
  • Walnoten gepelde walnoten – 2/3 kop.

Bereiden van de  Mazurka

MESIM-KOEKJESDEEG

Wat voor soort taarten is het “Mazurka” dessert gemaakt? De taart moet uit koek worden bereid. Voor het kneden van de deeg hebben we een krachtige blender nodig.

Dus, kip eieren zijn netjes verdeeld in eiwitten en eigeel. Vervolgens wordt de helft van het totale toegepaste suikerverbruik aan elk van de componenten toegevoegd. De eigeel worden zorgvuldig gemalen met een lepel, en de blanken worden gemengd tot stabiele pieken. Daarna worden beide massa’s grondig gemengd. In de toekomst voegen ze aan hen gebakken soda en lichte tarwemeel toe.

Zodra u een zacht semi-vloeibaar deeg hebt, verdeel het in drie gelijke delen. In een voeg de  rozijnen toe, in de andere – papaverzaden, en in de derde-geschilde, gebroken en gefrituurde walnoten.

BAK KOEKJES IN DE OVEN

Hoe koekjes voor het dessert “Mazurka” bakken? De taart, bestaande uit drie taarten, wordt in afzonderlijke vormen bereid. Ze smeren met olie en verspreiden het deeg met verschillende vulstoffen. Elke cake wordt 40 minuten gebakken. Daarna worden ze verwijderd en volledig afgekoeld.

INGREDIËNTEN VOOR CREAM

Welke room is het meest geschikt voor het dessert “Mazurka”? Cake kan worden verzameld met zure room of gecondenseerde room. We hebben besloten om de laatste optie te gebruiken. Voor hem hebben we nodig:

  • Goede boter – ongeveer 200 mg;
  • Gecondenseerde melk niet gekookt – 200 ml.

BEREIDING VAN GECONDENSEERDE ROOM

Voordat u een verdikte room maakt, moet u boter op kamertemperatuur ontdooien. Dan wordt het met een menger geblokkeerd. Nadat het culinaire vet wit is geworden, wordt er niet geleidelijk aan gekookte gecondenseerde melk toegevoegd.

Sla de ingrediënten samen, krijg een zeer smakelijke room.

EEN CAKE VORMEN

Hoe maak je een dessert “Mazurka”? Om dit te doen, gebruik de taartplaat. Leg er eerst de walnootkorst in. Het is goed gesmeerd met room, en vervolgens bedekt met papaverkoekje. 

Na de beschreven acties wordt het hele dessert verfraaid met room, en vervolgens mooi gesprinkeld met een mengsel bestaande uit papaverzaden en gebroken geroosterde walnoten.

Nu weet je hoe je een taart “Mazurka” thuis kunt maken. Een foto van deze ongewone delicatesse wordt gepresenteerd in dit artikel.

Zodra het dessert klaar is, wordt het naar de koelkast gestuurd. Voor een grondige impregnering van alle koeken wordt de taart ongeveer vijf uur of langer gehouden.

HOE SERVEREN WE DE TAFEL?

Alvorens te serveren, moet het ‘Mazurka’ dessert voor een half uur warm worden gehouden. Dit zorgt ervoor dat het lekkerder en lekkerder wordt. Serveer zo’n taart familieleden of gasten bij voorkeur met een kopje hete thee.

HANDIGE TIPS

Als u bang bent dat dikke taarten niet dikke verdikte crème kunnen slikken, dan kunnen ze vooraf in de suikersiroop worden gedoofd en pas dan kan je een mooie taart vormen.

Naast papaverzaden, walnoten en rozijnen, kunnen andere vullers worden toegevoegd aan zo’n dessert. Bijvoorbeeld, een zeer heerlijke taart “Mazurka” met kleurrijke gekonfijte vruchten, geplette gedroogde abrikozen, pruimen, pinda’s, hazelnoten en zelfs chocoladechips.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT POLEN