INGREDIËNTEN
porties: 12
– 125 gram suiker
– 3/4 theelepel bakpoeder
– 3/4 tot 1 theelepel zout
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 11/4 theelepel zuiveringzout
– 250 gram witte tarwebloem (géén patent)
– 40 gram geschaafde amandelen, verkruimeld (NIET vermalen)
Natte kom:
– 1 ei, losgeklopt
– 21/2 deciliter karnemelk
– 125 gram boter, gesmolten maar niet verkleurd
Extra:
– 25 gram geschaafde amandelen
– boter om de vorm in te vetten
BEREIDING van de Speculaasmuffins
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet de muffinvorm in met boter. Als je geen muffinvorm hebt kun je een cakeblik gebruiken. De baktijd wordt dan vijftig minuten.
3. Meng bloem met suiker, zout, rijspoeders, amandelen en specerijen. Dit is de “droge kom”.
4. Meng ei, karnemelk, gesmolten boter. Dit is de “natte kom”.
Bereiding:
1. Doe de inhoud van de droge kom bij die van de natte kom, meng met een vork tot je een klonterig beslag hebt.
2. Vul de holtes in de bakvorm voor niet meer dan driekwart, het beslag zal flink rijzen tijdens het bakken. Strooi wat geschaafde amandelen bovenop.
3. Zet de vorm in het midden van de oven, en bak gedurende vijftien minuten.
4. Controleer of de muffins gaar zijn door er een houten prikker in te steken. Komt die er droog uit, dan zijn de muffins klaar. Laat ze anders nog een paar minuten langer bakken.
5. Haal de muffinvorm uit de oven, laat nog vijf minuten staan.
6. Haal de muffins uit de vorm. Ik doe dit door met de muffinvorm op het aanrecht te tikken totdat de muffins omhoogspringen.
7. Leg de muffins op een taartrooster.
Serveren:
Je kunt ze warm of op kamertemperatuur eten.
Bewaren:
Als de muffins helemaal zijn afgekoeld kun je ze in een afgesloten doos een dag of twee bewaren. Maar vers zijn ze wel het lekkerst.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN SINTERKLAAS
bron:receptenjvandaag.nl