INGREDIËNTEN
porties:
250 gr bloem
100 gr honing
1 eetlepel stroop
1/2 theelepel zout
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen anijs
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd)
Bereidingswijze: Taaitaai
Verwarm de oven voor op 160 graden
Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door.
Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door.
Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN SINTERKLAAS
bron:receptenvandaag.nl