INGREDIËNTEN
8 personen
Bodem:
150 gr lange vingers
1 kopje koffie (ca 150 ml) afgekoeld
2 eetl amandel/amaretto likeur
1 eetl cacao
Vulling:
4 eidooiers + 1 ei
200 gr suiker
500 gr mascarpone
200 gr roomkaas
4 blaadjes gelatine
100 ml melk
1 eetl cacao om te garneren
BEREIDING van de Tiramisu cheesecake
-
Leg eventueel een stuk bakpier op de bodem van de taartvorm. Meng de likeur door de koffie. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel ze op de bodem van de taart. Snijd ze eventueel doormidden om ze passend te krijgen. Bestrooi de lange vingers met een dun laagje cacao en zet de vorm in de koelkast.Mix de eidooiers en het ei met 100 gr suiker licht en schuimig. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm de melk in een grote kom au bain marie. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer door de melk totdat deze is opgelost. Giet het lichte eiermengsel er bij en mix met een mixer of garde nog even door zodat het mengsel verwarmd wordt. Het moet ook niet al te warm worden want dan gaan de eieren stollen.Mix in een andere kom de mascarpone, roomkaas en de andere 100 gr suiker door elkaar. Giet het eiermengsel er bij en meng goed door elkaar. Giet alles over de lange vingers bodem en laat aan nachtje opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met wat cacao.