BASIS BISCUIT BAKKEN

Het maken van taarten begint bij de basis.
De meeste fondant taarten zijn gemaakt op biscuit basis.
Je kunt een kant en klaar biscuit mix gebruiken maar als je zelf je bodem wilt maken vind je hieronder tips en recepten.

Stap voor stap uitleg biscuit maken.

1.  Zorg dat je (verse) eieren op minimaal kamer temperatuur zijn.
2.  Doe de eieren in een bak warm water zo zijn ze warm en rijst je beslag beter.
3.  Mix het beslag een minuut of 10 op hoge snelheid.
4.  Mix het beslag nog een minuut of 2 zo verdwijnen de grote luchtbellen.
5.  De bakvorm lichtjes beboteren.
6.  Het beslag als het klaar is direct in een voorverwarmde oven doen.
7.  Tijdens het bakken de oven niet open doen anders zakt ie in.
8.  Bak de biscuit ruim op tijd een halve tot een hele dag van te voren dan snijd hij beter.
9.  Controleer of de biscuit gaar is door erop te drukken veert hij terug dan is hij gaar.
Of steek een sate stokje of breinaald erin in het midden komt deze er droog uit dan
is hij goed.
10. Gelijk na het bakken het biscuit deeg uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen.

BASIS RECEPT BISCUIT.

Ingrediënten

Voor een taart van 26 cm.
  • 6 eieren
  • 200 gr suiker
  • rasp van de schil van 1 citroen
  • 75 gr bloem
  • 75 gr maïzena
  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
1.  Bekleed een springvorm of bakblik met bakpapier en vet dit in.
2. Splits de eieren. Mix de eidooiers met 2/3 van de suiker romig met een elektrische mixer.         citroenrasp erdoor mengen.
3. In een andere kom het eiwit met de resterende suiker stijf slaan. Doe dit bij het eidooiermengsel.
4. Meng de bloem met de maizena en zeef dit over de eiermengsels in de kom. Alles goed, maar wel voorzichtig, mengen met een spatel.
5. Giet het beslag in de taartvorm of bakblik en strijk het glad. Bak de ronde vorm 25 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Haal het biscuitdeeg direct uit de springvorm en op een rooster laten afkoelen. De grote, platte biscuit meteen van het bakblik halen, op een schone, vochtige theedoek uitstorten en het bakpapier er voorzichtig vanaf halen.

TERUG NAAR BASIS TAART