ANANAS BAVAROISE

Ingrediënten

500 gram ananasschijven
0,5 liter ananas sap
9 stuks gelatineblaadjes
250 gram suiker
0,5 liter slagroom
5 stuks eiwitten

BEREIDING

bavarois voor 6 – 8 personen

Snij de ananas-schijven in kleine stukjes en laat ze goed uitlekken (het sap kun je nog gebruiken). Verwarm het ananas-sap (½ liter in totaal) met de suiker tot het kookt (suiker moet geheel opgelost zijn). Neem dan de pan van het vuur. Week de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuutjes in koud water. Knijp de geweekte gelatine blaadjes hierna goed uit en los ze op in het verwarmde sap-mengsel (goed blijven roeren). Doe het mengsel in een grote beslagkom en laat het, al roerende, afkoelen (je moet blijven roeren zodat de gelatine niet stijf wordt voordat het mengsel afgekoeld is. Zou je de andere ingrediënten er al bij doen voordat het mengsel is afgekoeld, dan gaat de slagroom schiften en kun je alles weggooien. Het afkoelen van het mengsel kan wel in de koelkast, maar vergeet dan niet regelmatig te roeren. Er is wel even geduld voor nodig om dit te doen, want het afkoelen kan wel 1 tot 1½ uur duren…). Klop de slagroom stijf en roer deze er scheppend bij (dus niet mixen). Klop de eiwitten stijf en roer deze er eveneens scheppend doorheen (niet te lang roeren, want dan verlies je de luchtigheid van de eiwitten). Schep de ananas-stukjes er doorheen. Doe het mengsel in een grote kom of in verschillende kleine bakjes en laat hem minimaal een aantal uren opstijven in de koelkast