INGREDIËNTEN
- 14g gelatineblaadjes
- 3 eidooiers
- 300g suiker
- 6 eiwitten, stijfgeklopt
- 1,5 el zonnebloem olie
- 300 ml sinaasappelsap, versgeperst en gezeefd
- 300 ml slagroom, stijfgeklopt
- 300 g cranberrys
BEREIDING
Week de gelatine in koud water. Pers de vruchten uit, dit moet samen zo’n 3 dl vruchtensap opleveren.
Breng het water met de suiker aan de kook, neem de pan van het vuur en los er de geweekte en uitgeknepen gelatine in op. Voeg het vruchtensap toe.
Laat dit onder af en toe roeren afkoelen tot het geleiachtig begint te worden.
Spoel de vorm om met ongeklopt eiwit of koud water.
Sla de room en de eiwitten stijf, schep de vruchtenmassa eerst door de eiwitten en schep vervolgens luchtig de room erdoor. Doe de pudding in de vorm als ze niet meer uitzakt en zet de vorm enige uren in de koelkast.
Vlak voor het serveren de pudding op een platte schotel storten en garneren met sinaasappelpartjes en slagroom.
TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS
bron: smulweb