BANANEN-YOGHURTTAART

INGREDIËNTEN

 

20 biscuitjes
80 g Becel Dieet
1 tl kaneel
4 blaadjes gelatine
4 bananen
citroensap
125 ml sinaasappelsap
250 ml magere yoghurt
2 el suiker
125 ml slankroom

BEREIDING

Vet een bakvorm, met een doorsnede van 20 cm, in met Becel Dieet. Verkruimel de biscuitjes en vermeng ze met Becel Dieet en kaneel. Druk het kruimeldeeg met behulp van de bolle kant van een lepel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze in de koelkast. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Snijd de bananen in plakjes, besprenkel ze met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen. Houd 10 plakjes apart en pureer de rest met behulp van een roerzeef of (staaf)mixer. Verdeel de bananenmoes over de taartbodem. Verwarm het sinaasappelsap in een steelpannetje en knijp intussen de geweekte gelatineblaadjes goed uit. Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in het warme sinaasappelsap. Laat het sap afkoelen tot het lobbig wordt en voeg dan al roerende de yoghurt en de suiker toe. Schep het geheel voorzichtig door elkaar en verdeel het dan over de bananenmoes. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de bananentaart met opgeklopte slankroom en plakjes banaan.

TERUG NAAR DE LEKKERSTE TAARTEN RECEPTEN

BANANEN-YOGHURTTAART                BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: becel.nl