ABRIKOZEN APPELTAART

appel brie taartje

INGREDIËNTEN

voor 8 personen

175 gr. bloem,175 gr. zelfrijzend bakmeel,250 gr. roomboter,175 gr. witte basterdsuiker,110 gr. gebrande hazelnoten (grof gemalen),snufje zout,1 ei,10 bitterkoekjes, 10 gedroogde abrikozen, 4 kleine goudreinetten,2eieren.

BEREIDING van de abrikozen appeltaart

Meng bloem,bakmeel,boter,suiker,hazelnoten,1 ei en zout tot een samenhangend deeg.Bekleed de ingevette bakvorm met de helft van het deeg.
Bedek de bodem met een laag bitterkoekjes een laag abrikozen en een laag appelparten. Klop de eieren los (evt met kaneel) en giet ze over de appel. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hier de taart mee.Druk de randen goed dicht.Bestrijk de bovenkant met restje losgeklopt ei.Zet 60 minuten in de oven van 165 graden.

TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN

bron: smulweb