INGREDIËNTEN
- 3 zakjes amandelschaafsel (45 g)+
- 1 sinaasappel (200 g)
- 200 g cake
- 4 eieren (middel groot)
- snufje zout
- 150 g suiker
- 3 eetlepels bloem
- 75 g pure chocolade
- 1 dl slagroom
- 1/2 pot marmelade (a 450 g)
- 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
BEREIDING van de sinaasappeltaart met chocolade glazuur
- Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
- Vorm invetten en bodem met bakpapier bekleden.
- In keukenmachine amandelen fijnmalen.
- Gemalen amandelen in droge koekenpan al omscheppend lichtbruin roosteren.
- Op bord laten afkoelen.
- Sinaasappel wassen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
- In keukenmachine cake verkruimelen.
- Boven 2 beslagkommen eieren splitsen.
- In een kom eiwitten met zout stijf kloppen.
- Helft van suiker toevoegen en tot iets taaie glanzende massa kloppen.
- In andere kom eidooiers met rest van suiker tot lichtgeel mengsel kloppen, 75 ml sinaasappelsap (rest wordt niet gebruikt) en rasp erdoor roeren.
- Bloem boven eierdooiermengsel zeven.
- Cakekruimels en amandelgruis toevoegen en alles door elkaar scheppen.
- Mengsel aan eiwitten toevoegen en luchtig door elkaar spatelen.
- Beslag in vorm schenken en taart in midden van oven in ca. 60 minuten gaar bakken.
- Taart in uitgeschakelde oven ca. 20 minuten laten afkoelen.
- Taart uit oven nemen en in vorm verder laten afkoelen.
- Taart uit vorm nemen en bakpapier eraf trekken.
- Chocolade met mes fijn hakken en in kom doen.
- In pannetje slagroom aan de kook brengen.
- Slagroom bij chocolade in kom schenken en chocolade al roerend laten oplossen.
- Mengsel in koelkast ca. 1 uur tot vladikte laten afkoelen.
- Taart overlangs in twee lagen snijden.
- Onderste laag met marmelade bestrijken, bovenste helft erop zetten.
- Chocolademengsel over taart verdelen en in koelkast ca. 1 uur verder laten opstijven.
bron: ah.nl