BANANENBROOD MET CHOCOLADE

bananen brood met chocolade

 

INGREDIËNTEN

  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (10 zakjes a 8 g)
  • 2 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 300 g banaan, gepeld en fijngeprakt
  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  • 1/2 bakje pistachenoten (a 95 g), grofgehakt
  • 2 el bruine basterdsuiker

 

BEREIDING van de bananen brood met chocolade

 

    1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.
    2. 2. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter en suiker 20 sec. in de keukenmachine. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
    3. 3. Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en bruine basterdsuiker.
    4. 4. Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Lekker met boter.
    5. U kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

TERUG NAAR OVERIGE -TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: ah.nl