INGREDIËNTEN
2 pakjes Philadelphia Keuken light (of Philadelphia Keuken naturel) (à 80 gr)
# 200 gr Bastognekoeken
# 75 gr roomboter
# 200 gr griekse yoghurt (0 % vet)
# 75 gr witte basterdsuiker
# 1 zakje vanillesuiker
# 100 gr witte chocoladevlokken
# 3 zakjes klopfix (à 8 gr)
# 3 dl slagroom
# 75 gr witte en/of donkere chocoladevlokken als topping
BEREIDING van de white chocolate cheese cake
Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.
Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel. Vervolgens de witte chocoladevlokken en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Versier de taart vlak voor het serveren: bestrooi de taart met donkere of witte chocoladevlokken.
TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN
bron: smulweb.NL