INGREDIËNTEN
6 personen
- 4 eieren
- 100 gram witte basterdsuiker
- 100 gram cakemeel
- 1 zakje taartgelei
- 1 bakje aardbeien
- klein beetje vloeibare boter + een klein beetje extra cakemeel (om het cakeblik mee in te vetten)
BEREIDING van de snelle aardbeien taart
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe wat vloeibare boter in het cakeblik en vet m.b.v. een velletje keukenrol het blik in, bestrooi met wat cakemeel
Bereidingswijze
- Breek de eieren in de mengkom (ik breek ze meestal eerst in een apart kommetje zodat ik eventueel de schil + rotte eieren kan verwijderen)
- Voeg de suiker toe en mix dit ongeveer 8 minuten
- Voeg het cakemeel via de zeef toe en mix dit geheel nog eens een minuut of 3
- Schenk het geheel gelijkmatig in het cakeblik
- Bak de taart in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin
- Laat de taart daarna even afkoelen
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes
- Verdeel de aardbeien zo over de cake dat de cake niet meer zichtbaar is (behalve de randen dan)
- Maak het taartgelei klaar met suikerwater en verdeel dit over de aardbeien (niet te veel, half zakje is meer dan voldoende!)
- Na een kwartiertje is de aardbeientaart klaar om opgegeten te worden