AARDBEIENTAART MET DR.OETKER

aardbeientaart dr oetker

INGREDIËNTEN

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Gasoven: stand 3
Baktijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten:
Voor het deeg:
175 g boter
100 g poedersuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin

Om te bestrijken:
50 g gesmolten witte chocolade

Voor de crème:
500 ml melk
50 g suiker
1 ei
35 g Dr. Oetker Custard
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de garnering:
500 g schoongemaakte aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Taartina

BEREIDING van de aardbeientaart

Klop de boter, poedersuiker, vanillesuiker en het ei romig. Meng de bloem met de Backin, zeef dit over het botermengsel en meng alles. Giet het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

De taartbodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, vervolgens op een taartrooster leggen. Bestrijk de taart met gesmolten witte chocolade en laat het verder afkoelen.

Meng custard met de suiker, voeg het ei toe en meng dit met 2 eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng 4 eetlepels van de hete melk met de custard en giet vervolgens alles in de hete melk. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Roer de pudding tijdens het afkoelen regelmatig even om.

Klop de slagroom samen met de Klop-Fix op en schep deze door de afgekoelde pudding. Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met de schoongemaakte aardbeien. Bereid de Taartina zoals beschreven op de verpakking en bestrijk hiermee de taart.

TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN

bron: oetker.nl