SNELLE AARDBEIENTAART

snelle aardbeien taart

INGREDIËNTEN

6 personen

  • 4 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram cakemeel
  • 1 zakje taartgelei
  • 1 bakje aardbeien
  • klein beetje vloeibare boter + een klein beetje extra cakemeel (om het cakeblik mee in te vetten)

BEREIDING van de snelle aardbeien taart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe wat vloeibare boter in het cakeblik en vet m.b.v. een velletje keukenrol het blik in, bestrooi met wat cakemeel

Bereidingswijze

  • Breek de eieren in de mengkom (ik breek ze meestal eerst in een apart kommetje zodat ik eventueel de schil + rotte eieren kan verwijderen)
  • Voeg de suiker toe en mix dit ongeveer 8 minuten
  • Voeg het cakemeel via de zeef toe en mix dit geheel nog eens een minuut of 3
  • Schenk het geheel gelijkmatig in het cakeblik
  • Bak de taart in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin
  • Laat de taart daarna even afkoelen
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes
  • Verdeel de aardbeien zo over de cake dat de cake niet meer zichtbaar is (behalve de randen dan)
  • Maak het taartgelei klaar met suikerwater en verdeel dit over de aardbeien (niet te veel, half zakje is meer dan voldoende!)
  • Na een kwartiertje is de aardbeientaart klaar om opgegeten te worden

Terug naar aardbeien taarten