INGREDIËNTEN
6 personen
Deeg
- 125 g bloem
- Snufje zout
- 75 g koude boter, in stukjes
- Koud water
Vulling
- 300 g marsepein
- 175 g gemalen amandelen
- 150 g boter
- 100 g fijne kristalsuiker
- 55 g bloem
- 2 eieren
- 55 g gele rozijnen
- 55 g sukade
- 55 g gekonfijte kersen, gehalveerd
- 55 g amandelschaafsel
- Bereiding
BEREIDING van de marsepein taart
1. Vet een springvorm met geribbelde rand van 22 cm doorsnee in. Zeef de bloem met het zout boven de kom van een keukenmachine. Voeg de boter toe en draai tot het mengsel kruimelig is. Voeg een beetje koud water toe om er een samenhangend deeg van te maken. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een cirkel die 8 cm groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm het deeg en duw het aan. Ga met een deegrol over de rand en verwijder overtollig deeg. Bekleed de taartbodem met bakpapier en leg er bakbonen op.
2. Zet de taart30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 ̊C. bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de bonen en het papier en bak nog 5 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 180 ̊C. Rasp de marsepein boven de nog warme taartbodem.
3. Doe de gemalen amandelen met de boter en de suiker in de keukenmachine. Zet deze op de pulseerstand en draai tot een glad mengsel. Klop er 1 eetlepel bloem en een ei door en vervolgens nog 1 eetlepel bloem en het andere ei. Voeg de rest van de bloem toe. Schep het mengsel in een kom en roer de rozijnen, sukade en halve kersen erdoor. Verdeel dit mengsel over de marsepein en strooi het amandelschaafsel erover. Bal de taart nog 40 minuten en dien hem afgekoeld op.
bron:taartbakken.nl