MERINGUE BOTERCREME

meringue boter cremeDit is  een recept voor een heerlijke meringue botercrème, die je kan gebruiken om je taart te vullen en af te smeren. Je kan er ook mooie versieringen mee spuiten op je taarten en cupcakes.

Benodigdheden

  • 1 deel eiwitten, bijvoorbeeld 150 gr
  • 2 delen fijne suiker, bijvoorbeeld 300 gr
  • 3 delen roomboter, bijvoorbeeld 450 gr, in kleine blokjes gesneden.
  • snufje zout

De eiwitten, het zout en de suiker samen in een rvs kom doen en los kloppen met een hand klopper. Deze kom in (au bain marie) een grotere pot met kokend water zetten. Als de kom van je keukenrobot erin past, is dat wel gemakkelijk.

Terwijl de kom zo op het vuur staat goed blijven doorkloppen tot de suiker door de verhitting helemaal opgelost is. Dit duurt ongeveer 4 minuten.

Giet dit mengsel in de kom van je keukenrobot. Klop dan met de garde op medium snelheid tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt aan de buitenkant. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Gebruik dan de platte klopper en gooi er de stukje boter één voor één bij. De meringue moet koud genoeg zijn zodat de boter niet gaat smelten.

Goed door blijven kloppen tot de boter volledig opgenomen is. Het kan er eventjes vreemd uit zien, waterig, karnemelk achtig maar gewoon doorkloppen en het komt helemaal goed.

De snelheid opdrijven en doorkloppen tot het een glad geheel vormt.

En nu kan je smaakjes (vanille, framboos, nutella, citroen, chocolade …bijvoegen naar smaak) toevoegen en eventueel een kleurtje.

Je kan deze crème in een afgesloten potje een week in de koelkast bewaren en 6 maanden in de diepvries. Je moet de crème voor gebruik wel goed terug op kamertemperatuur laten komen. Ik zet hem ‘s avonds uit de ijskast als ik hem de volgende morgen nodig heb.
Terug naar de BOTERCRÈME RECEPTEN