INGREDIËNTEN
Voor het deeg:
- 85 gram ongezouten roomboter
- 190 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 120 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 450 gram aardbeien
- 25 gram fijne kristalsuiker (extra)
BEREIDING van de Aardbeiencake
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 18 cm in met boter. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze.
- Meng de bloem, het bakpoeder en het zout met een garde in een kom.
- Meng in een grote kom de boter en de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel (3 minuten).
- Klop het ei, de melk en de vanille los in een maatbeker. Schenk bij de boter en klop tot een romig mengsel.
- Voeg het bloemmengsel toe. Roer door elkaar totdat je een glad mengsel hebt (stop meteen met roeren zodra het mengsel gemengd is).
- Giet het mengsel in de vorm. Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Bestrooi met de extra kristalsuiker.
- Zet de cake in de oven en bak voor 10 minuten. Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak de cake nog eens 50 – 60 minuten of totdat een prikker schoon uit het beslag komt (prik niet in de aardbeien, die blijven namelijk nat). Laat de cake afkoelen in de vorm. Serveer eventueel met slagroom.
.
.
TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN
bron:yummieunmytummie.nl