ANANAS-BAVAROISE

Ingrediënten

400 gr verse ananas in stukjes
50 gr suiker
3 blaadjes gelatine
3 dl lobbig geklopte slagroom
ananasgelei *1

Bereidingswijze

Blancheer de ananas 1 minuut in ruim kokend water, laat uitlekken en afkoelen.
Pureer de ananas en zeef de puree.
Verwarm 1 dl puree met de suiker.
Week de gelatine ? 5 minuten in ruim koud water, knijp hem uit en los hem van het vuur af in de warme ananaspuree op.
Roer de rest van de puree erdoor en laat afkoelen.
Laat de bavaroise in de koelkast  1 uur opstijven.
Verwarm de ananasgelei en schenk die in een dun laagje op de bavarois.
2 uur in koelkast opstijven.

*1 Ananas-gelei:
Pureer 100 gr ananas en zeef de puree.
Week 3 blaadjes gelatine ? 5 minuten in ruim water.
Breng de ananaspuree met 1 dl water en 75 gr suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
Los de uitgeknepen gelatine in de warme vloeistof op en laat de gelei afkoelen.
Verwarm de gelei voor het gebruik zacht (laat niet koken!) tot deze weer vloeibaar is.