Bara brith

Bara brith, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 12

  • 2 zakjes thee, bijvoorbeeld Ceylon
  • 330 ml kokend water
  • 225 g gemengd gedroogd fruit
  • 175 g zelfrijzende witte bloem
  • 175 g volkorenbloem (eventueel zelfrijzend)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 50 g lichtbruine ruwe rietsuiker
  • 1 ei, losgeklopt

 

Bereiding van de Bara brith

  1. Leg de theezakjes in een vuurvaste maatbeker en giet het kokend water erover. Roer even en laat dan 3-4 minuten trekken. Doe het gedroogde fruit in een kom. Haal de theezakjes uit de maatbeker en giet de thee over het fruit. Dek de kom af en laat ten minste 5 uur of een nacht weken.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een broodvorm van 900 ml in en bedek deze met bakpapier. Zeef de witte en de volkorenbloem, het bakpoeder en de kruiden boven een kom, en voeg ook zemelen uit de zeef en de suiker toe.
  3. Voeg het geweekte gedroogde fruit toe, samen met de thee, en voeg ook het losgeklopte ei toe. Meng het ei en het fruit een beetje, en meng ze dan goed met het bloemmengsel. Het deeg moet zo vloeibaar zijn dat het van een lepel afdruipt. Voeg indien nodig nog 2-3 theelepels heet water toe.
  4. Schep het deeg in de broodvorm en strijk het glad. Bak het brood circa 1¼ uur of tot het goed gerezen en stevig is. De korst moet mooi bruin zijn en mag iets barsten. Dek het brood tijdens de laatste 20 minuten van de baktijd losjes af met folie als het te bruin wordt.
  5. Laat het brood in de broodvorm afkoelen gedurende circa 5 minuten, en leg het dan op een rooster om helemaal af te koelen. Dit brood smaakt vooral heel goed als het 1-2 dagen oud is. U kunt het in een plastic zak tot 5 dagen bewaren op een koele plaats.

.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes